Šéf České unie sportu blahopřál úspěšným doktorům - sportovcům

16.07.2014 10:14

Zdroj: www.cuscz.cz

Miroslav Jansta jménem největší české sportovní organizace – České unie sportu a jménem sportovní složky Českého olympijského výboru poblahopřál českým lékařům ke stříbrné medaili na fotbalovém mistrovství světa lékařských týmů v Brazílii.

Jejich úžasný úspěch sice nezaplnil zpravodajství ústředních televizních stanic, neobsadil titulní strany bulvárních plátků, ani nepřilákal žádného globálního výrobce čehokoliv jako štědrého sponzora, ale to nijak nesnižuje hodnotu  skvělého výkonu. Naopak. Tým lékařů - fotbalistů dokázal, že sportovní duch, odhodlání, nadšení, smysl pro kolektiv, přátelství a touha vítězit a dobře reprezentovat svůj profesní stav i celou zemi je nad složité, sofistikované a kapitálem obložené strategie profesionálních fotbalových týmů.

„Pokládám také za velmi důležité, že jste jako medici názorně lidem předvedli to, co nepochybně dennodenně hlásáte svým klientům, že základem zdraví je zdravý životní styl, zdravý pohyb. Dokázali jste, že to nejsou jen učená slova načerpaná z teoretických foliantů, ale šli jste sami příkladem. Příkladem strhujícím a doufám, že pro spoustu lidí inspirativním. Často se hovoří o propojení teorie s praxí. Ve vašem případě jde o „propojení na druhou“,“ napsal Jansta v dopise.