Informace o novinkách při podávání žádostí ve výzvě MŮJ KLUB 2023

02.11.2022 13:18

1) V letošním roce je možné zařadit sportovce - občana ČR do žádosti pouze se stavem "Ověřeno rodné číslo" (přiřadí se kategorie). Pokud má sportovec uveden stav pouze "Ověřeno", proběhlo jen ověření kombinace jména, příjmení a data narození a tomuto sportovci není přidělena kategorie a zároveň není započítán do dotace. Ověření rodného čísla probíhá do dalšího dne, proto se doporučuje podávat žádost vždy až následující den po úpravách sportovců v Rejstříku sportu, tak, aby proběhlo ověření rodného čísla a mohli tak být zařazeni do dotace.

V odstavci 6.1.f, Výzvy je uvedeno, že se evidence a ověření v Registru obyvatel nevyžaduje u cizince mladšího 15 let, který splňuje podmínky podle bodu 12.4. Kategorie 2.

Zároveň dbejte na přesnost ve jménech a příjmeních, některé osoby mají např. dvě křestní jména apod. I sebemenší chyba je důvodem k tomu, že sportovce Registr obyvatel neověří.

2) Pokud žadatel odeslal žádost a následně zjistil, že má v žádosti nějaké nesrovnalosti a chce žádost zrušit, je zapotřebí poslat na NSA vysvětlující dopis podepsaný statutárním zástupcem a odeslat datovou schránkou. NSA by následně měla umožnit podat novou žádost. Musí to být ovšem době podávání žádostí, nikoliv už po uplynutí termínu. Nestačí pouze zrušit žádost v záložce "Moje žádosti", systém totiž nepovolí žadateli podat žádost novou.