Česká unie sportu ozřejmila novinářům aktuální situaci

21.08.2017 12:40

Česká unie sportu zorganizovala tiskovou konferenci, na které reagovala na protizákonné úniky ze spisů do médií. Novináře informovala o tom, jaká byla geneze financování sportu v Programu III a jaké bylo zapojení jednotlivých protagonistů (předseda ČUS Miroslav Jansta a generální sekretář Jan Boháč) do tohoto procesu.

 

„Kauza nás nesmírně poškozuje. Protože máme skoro milion členů, kteří mají zkreslené informace z médií, které jsou vytržené z kontextu a daleko od reality, cítíme potřebu se k tomu vyjádřit,“ prohlásil na konferenci  Prokop Beneš, obhájce České unie sportu. Na tiskové konferenci se podrobně rozebíraly jednotlivé úkony od roku 2016 až do aktuální doby. O aktuální situaci v Regionálních sdruženích ČUS se rozhovořil Marek Hájek, první místopředseda ČUS. „V současné době evidujeme, že je pro pozdržené financování z MŠMT obrovský problém začít pro mnohé sportovní subjekty novou sezonu,“ dodal Hájek.

 

Kompletní záznam tiskové konference najdete na oficiálním facebookovém profilu České unie sportu: https://www.facebook.com/%C4%8Cesk%C3%A1-unie-sportu-268967538133/